2e en 3e dag, Paramaribo centrum verkennen
Door: Erica Verhage
Blijf op de hoogte en volg Erica
24 Augustus 2008 | Suriname, Paramaribo
Gisteren en vandaag (2e en 3e dag in Paramaribo) heb ik flink rondgewandeld om het centrum van Paramaribo te leren kennen.
Gisteren (zaterdag 23 aug)
Eerst ben ik een stuk alleen op pad geweest, door het centrum en langs de Waterkant (de meiden die ook bij mij in het stagehuis wonen die hadden namelijk allemaal al wat afgesproken om te gaan doen). Na een tijd gelopen te hebben gebaarde een jongen naar mij of ik van hem een foto wilde maken. Dat heb ik gedaan en hem toen de foto laten zien. Hij vroeg daarna of ie met me mee mocht lopen, dus ik zei dat is goed. Toen hebben we nog een heel stuk gelopen. We zijn langs het presidentieel paleis gekomen. Hierin is de president dus woonachtig. Ook zijn we nog door de palmentuin gelopen. Helaas was toen de accu van mijn camera leeg dus kon ik op dat moment geen foto's maken. In de palmentuin hebben we nog even gezeten en daarna zijn we teruggelopen naar mijn stagehuis en heb ik daar even een nieuwe accu opgehaald.
Vervolgens zijn we nog door de buitenwijken van het centrum van Paramaribo gelopen. Hier ben ik ook nog in een Barbershop geweest, de kapper dus. Genio, de jongen met wie ik rondliep moest naar de kapper en het zou niet zo heel lang duren (hij had al heel kort haar, en het moest nog korter). Dus ik dacht, ach dan ga ik even mee naar binnen, dan zie ik dat ook eens.
Ook hebben we nog wat gedronken bij de waterkant. Hij wilde voor het drinken betalen, maar ik zei nee dat doe ik wel. En toen was ik opeens het eerste meisje dat voor hem een biertje had gekocht.
's Avonds heb ik met Fleur, thuis gegeten. Zij had soep gemaakt en wat broodjes erbij. Daarna zijn we 's avonds nog samen met Linda en haar vriend Ryan naar "Het Vat" geweest. Dat is een terrasje in de buurt van de waterkant. Hier zijn we naartoe gegaan met de taxi. Die zijn hier wel goedkoop, het was maar ongeveer 8 SRD (delen door 4 dan heb je euro's), dus maar 2 euro voor ons drieetjes. Hier hebben we tot zeker 3.15 uur gezeten.Hier heb ik nog verschillende andere mensen ontmoet, waaronder Gilly. Hij gaat mee met binnenlandse tours als kok. Hij is dus wel een goed contactpersoon wanneer ik een binnenlandse trip zou willen gaan maken. Ook heb ik nog wat vreemde verhalen gehoord over geesten. Ook die je in de Palmentuin kan tegen komen. Het zou dan gaan om een groot wit paard met iemand erop en die persoon had geen hoofd ofzo. Naja, ik was al in de Palmentuin geweest (overdag) en toen heb ik iig niets gezien.
Vandaag (Zondag 24 aug)
Vandaag ben ik weer naar de Palmentuin geweest om nog mooie foto's te maken. En ook nu niets raars gezien. De geesten zie je niet overdag. Het is er echt super mooi! De palmbomen zijn enorm hoog en er staan allemaal mooie houten hutjes. Alleen liggen hier wel her en der wat zwervers te slapen.
Ford Zeelandia heb ik ook nog gezien. Het stelt eigenlijk niet zo heel veel voor. Het zijn wat oude stenen muren die nog zijn blijven staan. En ook staat er nog een groot beeld ter ere van Koning Wilhelmina. Ook heb ik nog de Van Sommelsdijckstraat gezien. Wel grappig, want ik ben in Middelharnis naar de middelbare school geweest en het dorpje wat er aan vast zat dat heet Sommelsdijk.
Ook vandaag ben ik nog langs de waterkant gelopen. Hier heb ik wederom veel mooie foto's kunnen maken. Daarna ben ik huiswaarts gegaan aangezien ik al bijna 3,5 uur aan het rondlopen was. Wat me verbaast is dat ik nog helemaal niet verdwaald ben, terwijl ik daar in Enschede geen moeite mee heb.
Toen ik bijna thuis was werd ik nog uitgescholden door een mannetje. Hij had me om 2 SRD gevraagd omdat ie z'n portemonnee was vergeten en hij moest naar huis met de bus, naar zijn vrouw en kinderen. Ik zei dat ie het maar aan iemand anders moest vragen. Ik moest namelijk nog maar zien dat ie dat echt nodig had voor de bus. Daarentegen zijn er ook voortdurend mensen die beginnen te toeteren naar je of je aanspreken en schatje tegen je zeggen. Maar dat moet je maar gewoon negeren is mij verteld. En dat doe ik maar al te graag.
Op dit moment zit ik dus even dit verhaaltje te typen en zo kunnen mijn voeten ook even bij komen.
Erica
25 Augustus 2008 - 10:25
Leo Verhage:
Hoi Erica,
Mooi dat je ook weer wat foto's hebt geplaatst.
De palmentuin ziet er inderdaad mooi uit.
Benieuwd naar verdere verhalen en succes vandaag op je eerste stagedag!!
Groeten Pa. -
25 Augustus 2008 - 10:26
Leo Verhage:
Hoi Erica,
Mooi dat je ook weer wat foto's hebt geplaatst.
De palmentuin ziet er inderdaad mooi uit.
Benieuwd naar verdere verhalen en succes vandaag op je eerste stagedag!!
Groeten Pa. -
25 Augustus 2008 - 11:12
Stef:
Hoi Erica! Zo, dat huis ziet er wel goed uit :-). En je hebt zelfs een bureau in je kamer! Mooie fotos ook van de palmentuin. Ben benieuwd hoe je eerste stagedag gaat vandaag. Ik ben iig na een zeer vermoeiene treinreis (20 uur, zonder bevestigd ticket) weer terug in Baroda.
Groetjes, Stef -
25 Augustus 2008 - 16:37
Robert Klopman:
Hey Erica ,
weer mooie foto's gemaakt , een heel ander intrieur hebben ze daar in de woonkamer . anders dan hier in NL . en tot 3.15 op een terrasje gezeten las ik , gezellig haha nacht braker, en al slangen of ander soort dieren tegen gekomen?. groet Robert